Personbilar

På biogas

biogas bilar

Personbilar på biogas

Gasbilar är miljöbilar och du som kör en gasbil kan ha ett gott samvete och ta del av olika miljöbilsförmåner. De flesta gasbilar har två bränslesystem – ett för gas och ett för bensin – och kostar ungefär lika mycket som motsvarande dieselbil i inköp. Och ibland billigare.

På gasbilen.se kan du läsa mer om vilka gasbilar som finns på marknaden idag.

Konvertera till biogas

De flesta bensindrivna bilar går att konvertera till biogas. Kontakta din närmsta bilverkstad om du är intresserad av aktuellt pris eller att se om det är möjligt med din bil.

Dieselbilar är däremot inte lika bra att konvertera även om det går. I en dieselbil behöver du tillsätta diesel i samband med gasen för att kunna antända gasen i förbränningskammaren vilket gör att miljövinsten inte blir lika stor vid denna konvertering.

Fördelar med att konvertera till biogas

Den största fördelen är för miljön då biogas är bättre för miljön än bensin. Biogas sänker koldioxidutsläppen med ca 95%.

Den andra fördelen är ekonomiskt då det är billigare med gas än bensin. Det finns även olika skatter och avgifter som införs för fossildrivna fordon men inte för de som drivs med biogas.

Hur gör jag om jag vill konvertera min bil till biogas?

Kontakta ett företag som är certifierat för just gaskonvertering. Är du osäker kan du prata med din lokala bilverkstad och de kan råda dig om var du kan vända dig.

Personbilar